Winterbanden

Uit de sterk gestegen omzetcijfers blijkt dat steeds meer Belgen voor winterbanden kiezen. Met name de laatste drie jaar is het aantal verkochte winterbanden omhoog geschoten. Winterbanden zijn - ook in de Benelux - geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor het rijden tijdens de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag.

48 dagen regen
22 dagen sneeuw
11 dagen hagel
3 dagen ijzel

De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische najaars weersomstandigheden. Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens natte weersituaties, maar vooral ook betere rijeigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgen de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan je zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Winterbanden bieden actieve veiligheid
Zodra de temperatuur zakt onder zeven graden Celsius presteren winterbanden al beter dan gewone banden. Het rubber van een zomerband wordt harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen, zoals grip en comfort. Winterbanden blijven altijd elastisch en flexibel door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw. Het profiel van de winterband is veel meer geschikt om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het profiel van een zomerband. Hierdoor blijft de winterband langer grip houden op zowel natte, bevroren als besneeuwde wegen. Door de betere grip wordt de remweg verkort en neemt de beheersbaarheid van de auto toe. De band zorgt tevens voor een betere wegligging met meer rijcomfort en vermindert de kans op aquaplaning. Het is daarom aan te raden om je auto al rond november goed op de winter voor te bereiden. Want je banden zijn de enige verbinding tussen je auto en het wegdek. Zij spelen de hoofdrol bij het winterklaar maken van je auto.

Winterbanden zijn High-Tech producten
Vroeger was het geluidsniveau van winterbanden vaak de reden dat mensen er niet graag op reden. "Het lijkt wel of je in een tank zit" was toen een veel gehoorde kreet. Tegenwoordig zijn de winterbanden zo goed dat je vaak niet eens in gaten hebt dat je op winterbanden rijdt. Er gaat heel veel geld naar de research & development afdelingen van fabrikanten, om de eventuele nadelen van winterbanden tot een minimum te beperken.

De voordelen op een rij

  • Maximale rijveiligheid tijdens winterse omstandigheden
  • Korte remweg, meer grip
  • Zomerbanden slijten niet
  • Lichtmetalen wielen blijven netjes
  • Controle van de banden tijdens het wisselen
  • Niet direct sneeuwkettingen nodig in wintersportgebieden
  • Verminderde kans op schade en/of lichamelijk letsel

Vul het contactformulier in en ontvang de laagste prijs voor uw winterbandenof bel direct naar het nummer 0032 (0)479 900 381 voor meer informatie over winterbanden.

Winterbanden

afbeelding

Winterbanden

De winter is op komst
Wees er tijdig bij voor uw winterbanden te bestellen!

meer info

Luchtfilters

afbeelding

Meer performance, meer geluid?
Dan is een sportluchtfilter iets voor u!

meer info

Coyote Radarverklikker

afbeelding

Coyote Radarverklikkers

Ben je al die boetes voor overdreven snelheid beu?
Dan is Coyote de oplossing voor u!

meer info

Velgenactie

afbeelding

Speciale actie: GRATIS montage bij aankoop van een set velgen

Gratis montage bij bestelling van een velgenset!


meer info

Sportuitlaten

afbeelding

Supersprint, Milltek, alle bij ons verkrijgbaar!

HERFSTACTIE!
Supersprint, Milltek, alle bij ons verkrijgbaar!!

meer info

Volg ons!

Volg ons op ...

   logo facebook

   logo linkedIn

   logo twitter